En dan is de baby er

De kraamverzorgende is na de bevalling nog enkele uren aanwezig om onder andere moeder en kind te verzorgen, de kraamkamer op te ruimen, te helpen met de eerste voeding, maar bovenal creëert ze de rust voor de belangrijke eerste momenten met uw baby. Zij helpt u zodanig op weg dat zij met een gerust hart naar huis kan gaan.

De kraamverzorgende neemt de zorg voor u en uw baby op zich. Ze wast en verschoont uw baby en helpt u met de dagelijkse lichamelijke verzorging. Daarnaast begeleidt ze u bij het voeden. De kraamverzorgende houdt de gezondheid van u en uw baby nauwlettend in de gaten.

Bij de dagelijkse verzorging van een pasgeboren baby komt veel kijken. Het is begrijpelijk dat u daar als ouders aan moet wennen. Het kraamverzorgende zal u uitgebreid voorlichten over de verzorging van uw baby. Ze laat u en uw partner zien hoe u uw baby optilt, wast, verschoont en in bed legt. Verder legt ze uit waar u met het oog op de gezondheid van uw baby op moet letten. Zo kunt u erop vertrouwen dat u het straks allemaal zelf kunt doen!

De kraamverzorgende zal ook lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten en aandacht besteden aan de andere kinderen in het gezin.