Borstvoeding

Moedermelk blijft de meest geschikte voeding voor een baby. Daarom raden wij altijd aan borstvoeding te geven indien het mogelijk is. Deze melk bevat namelijk afweerstoffen en voorziet in alle behoeftes  van een pasgeborene. Daarnaast stimuleert het zuigen aan de borst de juiste ontwikkeling van de kaak- en mondspieren.

Borstvoeding geven brengt vele voordelen met zich mee. Het betekent intimiteit en bescherming voor je baby op de meest natuurlijke manier en met de beste samenstelling.

Soms vraagt het wat extra aandacht voor de voeding echt goed op gang komt, maar in de meeste gevallen lukt het geven van borstvoeding. Ook daar spelen onze kraamverzorgsters een belangrijke rol.

Kraamzorg Eflin hanteert de tien vuistenregels van de WHO-Unicef. Onze kraamverzorgsters zijn opgeleid op het gebied van borstvoeding. Uiteraad worden jaarlijks opfriscursussen gevolgd. Moedermelk blijft de meest geschikte voeding voor een baby.

Ouders die ervoor kiezen hun baby flesvoeding te geven, hebben bij ons vanzelfsprekend recht op alle zorg en aandacht die zij en hun kind nodig hebben.

Wilt u contact met een borstvoedingsorganisatie dan kunt u terecht bij:

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk
Postbus 119
3960 BC  Wijk bij Duurstede

Telefoon: 0343-57 66 26
E-mail: info@borstvoedingnatuurlijk.nl
Website: www.borstvoedingnatuurlijk.nl

Stichting La Lèche League Nederland
Postbus 212
4300 AE  Zierikzee

Telefoonnummer: 0111 – 41 31 89
E -mail: info@lalecheleague.nl
Website: www.lalecheleague.nl

Stichting zorg voor borstvoeding
www.zvb.borstvoeding.nl