En dan is de baby er

De kraamverzorgende is na de bevalling nog enkele uren aanwezig om onder andere moeder en kind te verzorgen, de kraamkamer op te ruimen, te helpen met de eerste voeding, maar bovenal creëert ze de rust voor de belangrijke eerste momenten met jouw baby. Zij helpt je zodanig op weg dat zij met een gerust hart naar huis kan gaan.

De kraamverzorgende neemt de zorg voor jou en je baby op zich. Ze wast en verschoont de baby en helpt je met de dagelijkse lichamelijke verzorging. Daarnaast begeleidt ze je bij het voeden. De kraamverzorgende houdt de gezondheid van jou en je baby nauwlettend in de gaten.

Bij de dagelijkse verzorging van een pasgeboren baby komt veel kijken. Het is begrijpelijk dat je daar als ouders aan moet wennen. Het kraamverzorgende zal je uitgebreid voorlichten over de verzorging van je baby. Ze laat jou en je partner zien hoe je jouw baby optilt, wast, verschoont en in bed legt. Verder legt ze uit waar je met het oog op de gezondheid van jouw baby op moet letten. Zo kan je erop vertrouwen dat je het straks allemaal zelf kunt doen!

De kraamverzorgende zal ook lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten en aandacht besteden aan de andere kinderen in het gezin.